Osteopathie Doetinchem

 

Behandeling op Afspraak

Tarieven

Eerste consult en vervolgbehandelingen €95,-
Kort consult (in overleg met de osteopaat) €67,-

 

U krijgt na de behandeling per mail uw factuur toegestuurd, die u bij uw zorgverzekering kunt indienen.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (geheel of gedeeltelijk) de behandeling factuur van geregistreerde osteopaten in de aanvullende verzekering.

Dit gaat niet af van uw eigen risico.

Teun heeft in oktober en november een 9-daagse nascholing gehad met als thema:

Integratie van osteopathie in het traumaprotocol.

In samenwerking met dr. Ruben van Veen en dr. Pim van Rutte, beiden traumachirurg in het OLVG te Amsterdam gaat osteopathie toegevoegd worden in het revalidatieproces van patiënten die behandeld zijn door een traumachirurg.

In de Bolster is een werkgroep Buikpijn gestart waarin Joep Roossink, namens Osteopathie-Doetinchem, met meerder zorgprofessionals het thema buikpijn in kaart hebben gebracht. De osteopaat en diëtist nemen hierin het voortouw.

Het komt regelmatig voor dat je amper ziek bent van een COVID-infectie, maar je toch vervelende vervolgklachten houdt als vermoeidheid, concentratieproblemen en kortademigheid. Deze ‘Long COVID’ heeft vaak veel invloed op je dagelijks leven en beïnvloed je werk en activiteiten op een negatieve manier.

Binnen de Bolster worden verschillende therapieën, zoals fysiotherapie, logopedie, diëtetiek, ergotherapie en osteopathie, gebundeld om LONG COVID te behandelen.

In een gebouw met uitstekende faciliteiten brengen we diverse zorg-disciplines samen. Uitgangspunt daarbij is de keuze voor Positieve Gezondheid als bindende factor.

wij zijn open

Gemaakte afspraken gaan door en nieuwe afspraken kunnen telefonisch of via de website ingepland worden.

Lieve mensen, weer in een lockdown. Wie had dat verwacht?

Per 1 juli 2021 hebben we een prachtige tweede locatie! We gaan samenwerken met gezondheidscentrum De Bolster. Gezondheidscentrum De Bolster, voorheen fysiotherapie praktijk 'De Praktijk', heeft een prachtig nieuw concept wat anders en uniek is in haar vorm.

Eindelijk mogen de osteopathiepraktijken weer open! We zijn zeer verheugd dat we weer aan de slag kunnen. Vanaf woensdag 03 maart kunt u weer bij een osteopaat terecht. Het is wel van belang dat u geen symptomen vertoont van Covid-19. Uw osteopaat zal u hierover vragen stellen. Verder gelden overal de bekende hygiënevoorschriften zoals handen wassen en gebruik van een mondkapje.

Meer weten? www.osteopathie.nl

Vanavond is een nieuwe lockdown afgekondigd.
Ook de contactberoepen dienen per direct tot 19 januari 2021 te sluiten. Uitzondering wordt gemaakt voor de (para)medische contactberoepen. De overheid heeft inmiddels een lijst gepubliceerd van beroepen die daartoe behoren.

Helaas en frustrerend genoeg staan de Osteopaten niet op deze lijst.
Dit betekent dat we per direct onze praktijk zullen moeten sluiten.

We zullen alle patiënten met een afspraak de komende weken bij ons op de praktijk, persoonlijk benaderen om ze fijne feestdagen te wensen en een afspraak in het nieuwe jaar in te plannen.

Pas goed op elkaar en blijf gezond!

Joep, Teun en Britt.

Ontzettend blij en trots zijn we dat Britt Aaldering vanaf 1 september bij ons in de praktijk komt. Naast Teun Venema en Joep Roossink zal zij als derde Osteopaat bij Osteopathie-Doetinchem gaan werken.

In 2012 is Britt afgestudeerd als fysiotherapeut. In het werkveld merkte ze al snel dat ze iets miste. Osteopathie greep haar enorm; "Het lichaam wordt zoveel meer als een geheel beschouwt en niet als losse onderdelen"

Eindelijk kunnen wij osteopaten de zorg weer verlenen waarop veel mensen zitten te wachten.
Vanaf maandag 11 mei mogen de Osteopathiepraktijken weer open.

Helaas moeten we jullie mededelen dat onze praktijk tot 6 april gesloten blijft. Iedere patiënt wordt door ons gebeld om een nieuwe afspraak, na die tijd, in te plannen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om via een oefenprogramma voor thuis, natuurlijk aangepast aan uw klachten, fit te blijven.

De praktijk voor Osteopathie-Doetinchem volgt nauwkeurig de laatste ontwikkelingen rondom het Corona virus en volgt de landelijke richtlijnen die het RIVM ons aanraadt en/of oplegt, daardoor kan de osteopaat veilig zijn werk blijven doen.

Therapeuten en andere paramedici, zoals Osteopaten, kunnen de huisartsen juist nu enorm ontlasten door hun praktijken open te houden. Daarom zal Praktijk voor Osteopathie-Doetinchem open blijven om mensen gezond en fit te houden en zo de rest van de gezondheidszorg zo mogelijk te ontlasten.

We zijn trots om jullie te vertellen dat we prachtige voedingssupplementen in huis hebben.

Vanaf volgende week bij ons te koop! 

Beyuna; We want you to feel happy and healthy!

Wij zijn per 1 mei verhuisd!


Osteopathie-Doetinchem
Teun Venema en Joep Roossink
2e Loolaan 34 in Doetinchem.

Voor meer informatie en afspraken kunt u ons bereiken per mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of op telefoonnummer 06-83242627.

U kunt ook een afspraak maken via het patiëntenlogin op deze website.

Osteopathie-Doetinchem breidt uit en is klaar voor de toekomst.

Vanaf 1 januari 2014 gaat Teun Venema , Osteopaat D.O bij  Osteopathie-Doetinchem, een samenwerkingsverband aan met zijn collega uit Enschede, Joep Roossink.

De afgelopen vijf jaar heeft Teun met veel inzet en enthousiasme zijn praktijk aan de Keppelseweg 96 opgebouwd en inmiddels is de praktijk dusdanig gegroeid dat er ruimte is voor versterking.

Voor het lezen van dit artikel in de weekkrant, klik dan op de onderstaande link.

Osteopathie en andere manuele geneeswijzen
Een osteopaat is geen chiropractor, manueel therapeut of orthomanueel deskundige. Wel zijn er overeenkomsten in de inzichten van de verschillende manuele geneeswijzen. De belangrijkste verschillen tussen osteopaten en andere manuele geneeswijzen worden hieronder genoemd.