Osteopathie is een manuele geneeswijze voor volwassenen, kinderen en baby's.

Een osteopaat gaat uit van een holistische visie en beschouwt het lichaam zodoende als een eenheid.

Binnen deze eenheid kan men drie verschillende systemen onderscheiden, waarvan het functioneren onderling afhankelijk is en in evenwicht moet zijn.

Allereerst zal er een uitvoerige anamnese plaatsvinden, om een goed inzicht te krijgen van uw klachtenbeeld. Gevraagd wordt onder andere naar uw medische voorgeschiedenis, symptomen, röntgenfoto's .

Met zachte en soms stevige handgrepen maakt de osteopaat lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk. Meestal voelt de behandeling prettig aan. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

 

Veel mensen met chronische rug- of nekpijn hebben baat bij behandeling door een osteopaat. Maar de lijst van klachten waarbij een osteopaat kan helpen is nog veel langer. Ook bij bijvoorbeeld migraine, whiplash, buikpijn, slechte darmwerking kan behandeling door een osteopaat zinvol zijn. Ook is het belangrijk om te weten dat osteopathie uitkomst kan bieden bij huilbaby’s.

Het is onmogelijk een lijst te maken van alle klachten waarmee u bij een osteopaat terecht kunt. Hieronder vindt u een lijst van de klachten die osteopaten het meest tegenkomen. Staat uw klacht er niet bij, aarzel dan niet contact op te nemen met Teun of met Joep en vraag of zij iets voor u kunnen betekenen.