Osteopathie-Doetinchem breidt uit en is klaar voor de toekomst.

Vanaf 1 januari 2014 gaat Teun Venema , Osteopaat D.O bij  Osteopathie-Doetinchem, een samenwerkingsverband aan met zijn collega uit Enschede, Joep Roossink.

De afgelopen vijf jaar heeft Teun met veel inzet en enthousiasme zijn praktijk aan de Keppelseweg 96 opgebouwd en inmiddels is de praktijk dusdanig gegroeid dat er ruimte is voor versterking.

Joep en Teun hebben elkaar leren kennen bij een nascholing voor sport-osteopaten, en dat  klikte zo goed dat ze een samenwerkingsverband in Doetinchem meteen zagen zitten.

Joep behandelt, net als Teun, functionele klachten bij volwassenen, kinderen en sporters. 

Het is in deze tijd van constante veranderingen in de zorg en bij de zorgverzekeraars belangrijk dat de osteopaten een duidelijk gezicht laten zien.

“Door te gaan samenwerken hebben we gebundelde kennis en kunde en zijn we in staat de patiënten nog beter te kunnen behandelen en adviseren bij klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat, maar ook klachten van bijvoorbeeld interne orgaansystemen. Zeker als deze klachten elkaar versterken is osteopathie een hele waardevolle therapievorm die steeds meer waardering krijgt in de gezondheidzorg en binnen de sport.” Teun begeleidt bijvoorbeeld in Duitsland  een aantal spelers van Schalke 04

Naast het feit dat we nu met twee man verder gaan, staat de  2.0 nog voor een aantal interessante verbeteringen binnen de praktijk organisatie.

We gaan werken met een  web-based afspraken-en patiëntenadministratiesysteem die het mogelijk maakt dat patiënten binnenkort via onze site www.osteopathie-doetinchem.nl hun eigen afspraak kunnen inplannen. Daarnaast kunnen patiënten een intake formulier downloaden en deze zelf online invullen, zodat de gegevens snel bij ons geïnventariseerd kunnen worden.

Ook hebben we zo de mogelijkheid om veel directer met onze  patiënten te communiceren. Afspraken worden via de mail bevestigd en patiënten worden op tijd herinnerd aan hun afspraak.

Facturen worden digitaal verzonden wat voor onze patiënten erg handig is omdat de facturen zo makkelijk bij de zorgverzekeraar kunnen worden ingediend.

Omdat er vanaf januari een aantal veranderingen komen in de vergoedingen door de zorgverzekeraars, hebben we ook de mogelijkheid voor een korter consult, zodat dit voor veel mensen wat meer ruimte biedt binnen hun zorgbudget.

Door de samenwerking kan Osteopathie- Doetinchem nu op twee avonden een behandeling buiten kantoortijden aanbieden.

U bent van harte welkom bij ons op de Keppelseweg 96 in Doetinchem.