Teun heeft in oktober en november een 9-daagse nascholing gehad met als thema:

Integratie van osteopathie in het traumaprotocol.

In samenwerking met dr. Ruben van Veen en dr. Pim van Rutte, beiden traumachirurg in het OLVG te Amsterdam gaat osteopathie toegevoegd worden in het revalidatieproces van patiënten die behandeld zijn door een traumachirurg.

Zo kan het beroep osteopathie een waardevolle toevoeging vormen, naast fysiotherapie, in het optimaliseren van het herstelproces van de individuele patiënt.

Als osteopaat is het van belang om specifieke kennis en inzicht te hebben in de behandelcomponenten- en protocollen van de traumachirurgie, traumatologie en o.a. de communicatiesystemen van het menselijk lichaam (BBRS) in relatie tot (wond)genezing en het wash-out systeem.

Teun kan door deze kennis en kunde, zijn patiënten specifieker behandelen en daar waar nodig is, in samenwerking met de fysiotherapeuten, de huisartsen en de specialisten, de meest optimale zorg leveren.

Osteopathie -Doetinchem zal in 2024 het certificaat krijgen waarbij Teun Venema samen kan werken met ziekenhuizen die dit traumaprotocol in de regio zullen hanteren.